Skip to content

General

Un any més l’AMPA Minguella col·labora amb la Marató de TV3

per Mylene Marty Sancho el 23 novembre 2016

El dia 18 de desembre es celebrarà la 25a edició de la Marató de TV3​. Com molts ja sabreu, aquest és el tercer any que ens hi impliquem. Estem molt orgullosos de la participació de les famílies els anys anteriors i esperem poder seguir gaudint de la vostra col·laboració.

Aquest any les donacions aniran destinades a l’ictus i les lesions medul.lars i cerebrals traumàtiques. Els fons que recapti La Marató 2016 suposaran una injecció significativa en el camp de la recerca del cervell i la medul·la espinal. L’ictus és una pèrdua sobtada de les funcions cerebrals causada per un accident vascular. A Catalunya és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes. Cada any n’hi ha més de 13.000 casos, 1.300 dels quals en pacients més joves de 55 anys. Tot i sobreviure a l’ictus, un 45% de les persones afectades tindran una discapacitat amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 nens tenen una discapacitat causada per un ictus. És la primera causa d’incapacitat i, segons els experts, es convertirà en l’epidèmia del futur, ja que en tindrà una de cada sis persones. Les lesions cerebrals per causes traumàtiques afecten àrees del cervell responsables del moviment, de les sensacions i les percepcions, de les emocions i la conducta, així com de l’atenció, la memòria, el llenguatge i la intel·ligència. D’altra banda, les lesions medul·lars poden provocar paràlisi de la mobilitat voluntària i absència de sensibilitat per sota de la zona afectada, així com altres trastorns i malalties derivats d’aquest estat.

Què us proposem fer per col.laborar?

1.- Berenars col.lectius. ​Els propers divendres 25 de novembre, i 2, 9 i 16 de desembre, necessitem voluntaris perquè porteu berenars: coques, pastissos, galetes… o el que ens volgueu proposar! Ens deixarem sorprendre! Animeu-vos! Seran també benvinguts els dolços aptes per a diabètics, celíacs, etc. Aquests berenars els vendrem a la sortida de l’escola, a 1 € la porció, que destinarem íntegrament a la Marató de TV3.  Us deixem un enllaç perquè us apunteu com a voluntaris un o tots els divendres  VOLUNTARIS AQUÍ.  Un cop us apunteu, ja es dóna per confirmada la vostra aportació, ja comptem amb vosaltres! (no rebreu escrit de confirmació).

2.- Origamis​: després de l’èxit col·lectiu de l’any passat en el que vam aconseguir 3.402 origamis, volem repetir o millorar la nostre fita, per tant tornem a col.laborar amb la campanya Un origami, un euro​. Properament entregarem a tots els nens unes instruccions per fer la grua i un paper per poder fer el primer origami, però podeu fer tots els que volgueu! Els recollirem fins divendres 9 de desembre a l’escola.

Us deixem també un vídeo perquè us sigui més fàcil! Més informació al web de l’Ampa.

Gràcies a tots per col·laborar.

Força Minguella!!!

General