Skip to content

GRAN RECAPTE

L’AMPA col.labora amb el Banc dels Aliments i el Gran Recapte

Amb l’objectiu de sensibilitzar-nos tots plegats, l’AMPA va reservar  el supermercat CONDIS del C/ Prim perquè els alumnes d’ESO de l’escola puguessin participar en la campanya del Gran Recapte del Banc d’Aliments dels dies 27 i 28 de novembre (divendres tarda i dissabte tot el dia) de 2015.

Què és el Gran Recapte?

El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d’aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d’aquí rebin ajuda alimentària.

La campanya del Gran Recapte es du a terme a tot Catalunya.

Es calcula que, actualment a Catalunya, un 20% de la població viu en situació de pobresa. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d’Aliments es posa en marxa aquest projecte, que enguany arriba a la cinquena edició.

El Gran Recapte d’Aliments del 2012 va recollir 2.727.000 kg en més de 1000 punts de recollida i va comptar amb l’ajuda de 13.000 voluntaris.

La fita per a l’edició del 2013 és assolir 3.000.000 kg gràcies a la col·laboració de 15.000 voluntaris.

Podeu trobar més informació de la campanya del Banc dels Aliments al següent enllaç:        http://www.granrecapte.com/

Què demanem?

Per a que la nostra participació doni fruit, necessitem que els alumnes d’ESO vulguin col.laborar aportant dues hores i mitja del seu temps els dies 29 i 39 de novembre (divendres tarda i dissabte tot el dia).

Així mateix, caldrà que alguns pares i mares puguin donar suport als nois i noies que estaran fent el servei.

Com ho farem?

Hem distribuït l’horari comercial del Gran Recapte en trams de dues hores i mitja: el primer quart d’hora per fer el relleu amb l’equip anterior, dues hores de servei, i un quart d’hora final per a enllaçar amb l’equip posterior.

Calen quatre alumnes voluntaris per cada tram horari, i un o dos adults que els “supervisin” i donin suport.

A banda, l’AMPA ha designat uns responsables que vetllaran per a que tot funcioni correctament, oferint l’acompanyament que sigui necessari.

Com s’organitzaran els ALUMNES?

Accedint a la pàgina web de l’AMPA               www.ampaminguella.org

Els alumnes trobaran una enquesta doodle on es podran inscriure per trams horaris.

Cada alumne s’haurà d’inscriure a la franja horària que vol cobrir.

Per a identificar-se, caldrà que anoti les següents dades i en aquest ordre (important fer-ho així !):

CURS-GRUP-COGNOM-NOM-Adreça electrònica     (L’adreça electrònica la necessitarem per a enviar informació complementària als participants).

Només s’admetran quatre participants per tram horari.

 

Com s’organitzaran els PARES i MARES?

Accedint a la pàgina web de l’AMPA       www.ampaminguella.org ,  pestanya  INSCRIPCIONS.

Els pares i mares trobaran una enquesta doodle on es podran inscriure per trams horaris.

Cada voluntari s’haurà d’apuntar a la franja horària que vol cobrir.

Per a identificar-se, caldrà que anoti les següents dades i en aquest ordre (important fer-ho així !):

COGNOM-NOM-CURS FILL-Adreça electrònica     (L’adreça electrònica la necessitarem per a enviar informació complementària als participants).

N’hi haurà prou amb dos adults voluntaris per tram horari.

Comunicació

Un cop s’hagi omplert tota la graella de franges horàries, es penjaran a les cartelleres de les classes d’ESO amb els noms dels voluntaris.

Els pares i mares col.laboradors rebran un missatge electrònic amb la graella que disposaran els alumnes amb els noms dels inscrits (alumnes i pares i mares).

Si és necessari, enviarem als participants un missatge electrònic  informant-los sobre la mecànica de la jornada, quina serà la seva tasca i com ho hauran de fer per recopilar el menjar que la gent doni.

Invitació

Us encoratgem a participar d’aquest projecte ja sigui col.laborant com a voluntaris, o oferint part de la vostra compra els propers dies 27 i 28 de novembre.