Skip to content

Socialització de llibres de classe.

La socialització no és res de nou. La reutilització dels llibres i material escolar sempre s’ha fet a nivell familiar, aprofitant les coses dels germans grans, cosins o veïns. La socialització a l’escola permet que aquesta pràctica habitual pugui arribar al màxim número de persones.

Aquest projecte s’inicia el curs 2011-2012, amb molta il.lusió per part de l’Ampa, amb la socialització de llibres de lectura obligatòria.

Curs a curs, vam anar incorporant diferents llibres ( anglès, català, castellà, medi…) fins arribar a haver de prendre la dessició de donar un impuls definitu al projecte o abandonar l’iniciativa, per l’alt cost econòmic que suposava en comparació als  ingressos limitats de l’Ampa.  A l’assemblea de presentació del curs 2015-2016 es va provar el projecte de SOCIALITZACIÓ i es decideix el pagament de 8€ per nen, per poder continuar amb el projecte.

Fins ara, la socialització era gestionada exclusivament per l’AMPA amb el recolzament i aprovació de l’escola. Degut a l’essència i filosofia del projecte, es fa necessària la implicació i participació de tota la comunitat educativa. Per això i des de juliol de 2014 s’ha creat la Comissió de Socialització (CS a partir d’ara en aquest document) amb membres de l’equip directiu, l’AMPA i el claustre de professors. Aquesta comissió és l’encarregada de redactar aquest projecte amb
l’objectiu de fer un pas endavant i incorporar més llibres a la socialització.

Recorregut del projecte a l’escola:

. Curs 2011-2012 llibres de lectura de 1er,2on i 3er de primària.
· Curs 2012-2013 s’incorporen els llibres de lectura de 1r d’ESO.
· Curs 2013-2014 es socialitzen els primers llibres de text: els d’anglès de 3r, 4t i 5è de primària.
· Curs 2014-2015 es socialitzen els diccionaris escolars de català i castellà de 4t que es fan servir fins a 6è.
· Curs 2015-16 es socialitzen els llibres de medi social i natural de 3r, 4t, 5è i 6è.

Per coneixer millor la socialització, aquí us deixem el projecte.  També podeu accedir a  la presentació de l’assemblea.